Vi använder cookies och annan data i statistiksyfte och för funktionalitet såsom kundvagn mm. på sidan.
Genom att fortsätta använda webbutiken accepterar du vår dataskyddspolicy.
Byggmodell ubåt, K-19 SOV.NUCL.SUGM. HOTEL CL. Widowmaker, 1:350, Zvezda
 
radiostyrt rc Kundinloggning     Kundvagn     Till kassan    * Låga priser * Snabb & billig frakt * Enkel och säker betalning

Radiostyrt kategorierRC Tillverkare


Sök radiostyrt


RC Butik - Radiostyrt » Byggmodeller Plast » Ubåtar - Byggsatser » Byggmodell ubåt - K-19 SOV.NUCL.SUGM. HOTEL CL. Widowmaker - 1:350 - Zvezda

Byggmodell ubåt - K-19 SOV.NUCL.SUGM. HOTEL CL. Widowmaker - 1:350 - Zvezda

Klicka på bilden för att se en större bild
RC Radiostyrt Byggmodell ubåt - K-19 SOV.NUCL.SUGM. HOTEL CL. Widowmaker - 1:350 - Zvezda
Pris: 159kr  Status: I lager   Leverans: Omgående  
  I kundvagnen

Byggmodell K-19 SOV.NUCL.SUGM. HOTEL CL. i skala 1:350 från Zvezda.

K-19 var en av de två första sovjetiska ubåtarna i 658-klassen, men av NATO rapporterades de som ubåtar av Hotell-klassen. Ubåten var ett svar på kapplöpningen mellan USA och Sovjet, då USA börjat med kärnkraftubåtar. Men K-19 förföljdes av otur, när den döptes 8 april 1959 var det en man som helt emot traditionen skulle slänga den cermoniella champangeflaskan mot fartygets för. Men flaskan höll. Till slut sjösattes den efter många olyckstillbud och ett stort antall dödsfall, och genom hela sin tjänstgöring fortsatte oturen, dödsfallen och incidenterna oavbrutet.

Ubåten fick öknamnet Hiroshima efter en allvarlig incident som hotade att sluta med en härdsmälta. Kaptenen löste det omedelbara problemet med att beordra personal att trots den radioaktiva strålningen ordna med ett tillfälligt kylsystem. De offrade sina liv för att slutföra uppgiften. Kaptenen kastade alla skjutvapen överbord utom de som några få betrodda officerade hade, han var beredd på myteri.

Amerikanska krigsfartyg som befann sig i närheten hade snappat upp konversationen mellan K-19 och en dieselubåt S-270 som skyndade dem till mötes, och erbjöd hjälp. Men den sovjetiska kapten, Zateyev var rädd att avslöja militära hemligheter och avböjde och fortsatte mot S-270.

1 februari 2006, föreslog Sovietunionens president Mikhail Gorbachev per brev till Nobelkommiten att K-19 besättning skulle nomineras för Nobels fredspris för sina handlingar 4 juli 1961.

Författaren Vasily Aksyonov skrev en pjäs om kärnkrafsolyckan.

2002 kom filmen The Widowmaker (med ett påhittat smeknamn) med Harrison Ford och Liam Neeson som också bygger på incidenten på ubåten K-19.
Art.nr: ZV9025, 4600327090256

 
 Specifikationer
 Delar :  33
 Längd :  326mm
 Material :  Plast
 Skala :  1:350

Paketets vikt: 0.8 kg

Tillbaka
  I kundvagnen


Kunder som köpt Byggmodell ubåt - K-19 SOV.NUCL.SUGM. HOTEL CL. Widowmaker - 1:350 - Zvezda har även köpt:
     

 

Köp RC säkert
Köp RC säkert
RC fraktRC Nyhetsbrev

E-post:

 Beställ
 Avbeställ